Unge voksne som bruker en blanding av rusmidler: hvordan to forskjellige kognitive tester påvirkes av psykiske vansker

 Når unge voksne kommer inn i rusbehandling er det blant annet viktig å kartlegge kognitive utfordringer, fordi omfattende bruk av rusmidler påvirker forskjellige hjernefunksjoner som har med for eksempel hukommelse, impulskontroll og evnen til å planlegge hverdagen. Det finnes forskjellige tester som kan brukes til det.  

splash12

 En ny artikkel fra Egon Hagen ved KORFOR og samarbeidspartnere viser hvordan to forskjellige tester som skal måle kognitive utfordringer, påvirkes forskjellig av psykiske symptomer. Det gir forskjellige resultater, noe som kan påvirke den videre behandlingen.  

egonh

Testen som heter MoCA viste seg å være god til å måle kognitive utfordringer, uten å bli særlig påvirket av psykiske symptomer. En annen test, som heter Brief-A, viste seg å bli sterkt påvirket av psykiske symptomer.

Resultatet viser at mens resultater fra Brief-A bør sjekkes med psykiske symptomer, kan MoCA vise tydeligere kognitive resultater, uavhengig av psykiske symptomer. 

En tanke om “Unge voksne som bruker en blanding av rusmidler: hvordan to forskjellige kognitive tester påvirkes av psykiske vansker

  1. KORFORs kveldsskole med Egon Hagen – Rusfeltet og avhengighet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s